Matrassen & Bedbodems

Matrassen

Matrassen in een grote variatie aan comfort, uiterlijk en afwerking
Belangrijke zaken hierbij zijn: aangenaam slapen, correcte ondersteuning, goede ventilatie en luxe uitstraling door gebruik van bekledingsstoffen met ventilerende eigenschappen.

Wij leveren matrassen van de volgende merken: Leticia, Matrair, Eastborn, Norma, Topsleep, Avek en ons slaapzeker huismerk met 4 zekerheden.

Latex
De aanpassing van latex aan de vormen van het lichaam is zeer goed. Alle lichaamsdelen worden op de juiste wijze ondersteund. Hierdoor wordt een minimale tegendruk op het lichaam ervaren. Door de open celstructuur van latex, de ventilatiekanalen en de oppervlakteprofilering is een constante luchtcirculatie gewaarborgd. Door de beweging van de beslaper ontstaat gelijktijdig een pomp- en zuigeffect, dat voor een constante luchtwisseling zorgt. Latexmatrassen hebben dus een groot ademend, vochtregulerend en aanpassend vermogen.

Pocketveringmatras

Eén van de belangrijkste eigenschappen van pocketveringmatrassen is de grote luchtcirculatie. In de matras wordt transpiratievocht snel en efficient afgevoerd. Bovendien blijft de matras ook in de zomer lekker koel door de goede luchtcirculatie. Optimale ondersteuning: dat is wat u mag verwachten van de pocketveringmatrassen. De pocketveren zitten namelijk stuk voor stuk in losse zakjes die alleen in het midden met elkaar zijn verlijmd. Hierdoor kunnen deze veren onafhankelijk van elkaar bewegen. Elke pocketveer kan zich individueel en optimaal aanpassen aan uw lichaam. De algemene regel is: hoe meer veren per m², hoe beter de ondersteuning is.

Schuimmatras

De koudschuim matrassen kenmerken zich door hun elasticiteit. De celstructuur van deze matras is open en geeft samen met de profilering een goede luchtcirculatie en ventilatie. Dankzij de elasticiteit zijn ze goed toepasbaar bij verstelbare bedbodems.Een bijzondere variant op dit type matras is de matras met traagschuim. De drukverlagende eigenschappen van deze speciale schuimsoort zijn aan te bevelen voor mensen met gevoelige gewrichten en spieren. Door een combinatie van lichaamsgewicht en -warmte vormt het traagschuim zich namelijk exact naar uw lichaam. Het resultaat is een slaapsysteem waarbij de tegendruk op uw lichaam minimaal is. Met name de persoonlijke factor conformiteit (aanpassend vermogen) staat bij deze matrassen voorop.


Luchtgeveerde matras

Luchtgeveerde matrassen hebben een hoog ligcomfort, die altijd een goede slaaphouding bieden. Dit komt mede omdat deze matrassen individueel instelbaar zijn naar persoonlijke voorkeuren en dus voor iedereen geschikt zijn. Een goede nachtrust is immers noodzakelijk voor mentale en fysieke gesteldheid. Uw lichaam wordt door lucht gedragen, hierdoor wordt uw gewicht op de meest nauwkeurige manier verdeeld.

Voordelen van een luchtgeveerd matras:

  • Nooit meer uw matras draaien
  • Licht van gewicht
  • Erkend antidecubitusmatras
  • Drukpunt verlagend
  • Instelbaar
  • Iedere slaaphouding
  • Past op elke bedbodem

Bij het ouder worden of bij veranderingen van lichaamsgewicht kunt u een luchtgeveerde matras opnieuw instellen naar uw persoonlijke voorkeur, iets wat bij andere matrassen niet mogelijk is. Onafhankelijke studies hebben aangetoond dat men ’s nachts anders gaat liggen (draaien) in bed doordat er druk op bepaalde lichaamsdelen ontstaat. Op deze drukpunten krijgt het lichaam teveel tegendruk van de matras. Tijdens onderzoeken waarin verschillende slaapsystemen zijn getest is gebleken dat een luchtgeveerde matras het minst aantal drukpunten veroorzaakt. Een luchtgeveerde matras is met praktisch alle soorten matrasdragers te combineren.

Topdekmatrassen
Bij het streven naar het perfecte slaapsysteem vormt de topdekmatras de finishing touch.Een tweepersoons topdekmatras legt u boven op uw reguliere matrassen. Op deze wijze ontstaat een werkelijk heerlijk zacht en aangenaam ligcomfort. De topdekmatras is eenvoudig te keren en te luchten. Dit komt het slaapklimaat ten goede en bovendien de duurzaamheid van uw slaapsysteem.Door op twee totaal verschillende matrassen van gelijke hoogte een topdekmatras te leggen, ontstaat het comfort van een grote, tweepersoons matras. De afzonderlijke eigenschappen van de totaal verschillende matrassen blijven echter behouden!

Voor het ultieme slaapgenot hebben wij matrassen die volledig aan uw lichaamsprofiel kunnen worden aangepast.

Bedbodems

Boxspring Cooper Sfeer

De basis van het slapen begint bij de bedbodem
Alle bedbodems zijn verkrijgbaar in een vlakke uitvoering, maar ook in een elektrisch verstelbare uitvoering zodat u ontspannen en plezierig in bed kunt lezen of televisie kijken.

De spiraal
De dwarsgespannen spiraal. Deze is over de breedte van het frame gespannen en voorkomen op deze manier het hangmat-effect. Een oerdegelijke bedbodem, die prima ventileert en een gelijkmatige ondersteuning aan de matras geeft.

De lattenbodem
Smalle latten vormen de basis van de lattenbodem. Opgehangen in een robuust frame van gelaagd hout of zelfs tegenwoordig in een aluminium frame. De latten zijn opgehangen in elastische kappen, die zorgen voor een ideale tegendruk voor de bovenliggende matras. Doordat deze elastische kappen boven het frame worden geplaatst, voelt u hierdoor geen hard tussenstuk in het midden. Oersterk natuurlijk, maar ook veerkrachtig en maximaal ventilerend. Diverse lattenbodems hebben een instelbare heup- en schoudercomfort-zone.

De boxspring
De boxspring (vrij vertaald “de bak met veren”) vormt de basis van een optimaal slaapsysteem. In combinatie met de matras staat de boxspring garant voor een juiste ondersteuning en een uitstekend slaapklimaat. De basis wordt gevormd door bonell of pocketveren, geplaatst op een solide drager om de elasticiteit van de veren maximaal te benutten. De elektrothermisch geharde veren garanderen u jarenlang dezelfde soepele ondersteuning. Dankzij het vereninterieur is er een grote luchtcirculatie in de boxspring en resulteert dit in een uitstekende vochtregulatie van het totale slaapsysteem.
Deel Johwin met anderen...Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter